Sokonglah Kami

LifeDrops

LifeDrops ialah sumber sumbangan utama kami daripada para penderma melalui potongan bulanan secara automatik. Melalui cara sumbangan ini, ia membolehkan kami mengekalkan perbelanjaan yang rendah dan penjimatannya dapat disalurkan kepada para pesakit yang memerlukan.

SGD $40 menyediakan baucar barangan runcit kepada pesakit untuk membeli keperluan harian.

SGD $25 menyediakan Ginjal Tiruan (Artificial Kidney A.K.) kepada pesakit untuk menuras sisa-sisa dan cecair berlebihan selama 1 minggu.

SGD $10 menyediakan nutrisi tambahan kepada pesakit yang mengalami kekurangan zat makanan selama 1 minggu.

Q. Bagaimana saya boleh menyumbang kepada LifeDrops?

Anda boleh membuat sumbangan melalui GIRO atau kad kredit. Namun, kami menggalakkan anda untuk membuat sumbangan melalui GIRO kerana ia membantu kami mengurangkan kos pentadbiran.

Q. Bilakah tarikh pengaktifan LifeDrops?

Pihak bank akan mengambil masa kira-kira sebulan untuk menyempurnakan proses pengaktifan ini. Kami akan menghantar surat pengesahan untuk memaklumkan tentang potongan pendermaan pertama anda.

Q. Apakah faedah cukai?

Anda mendapat potongan cukai sebanyak 2.5 kali ganda jumlah sumbangan, yang bermakna setiap $1 yang anda dermakan, $2.50 akan dipotong daripada cukai pendapatan anda. Sekiranya anda inginkan sumbangan anda disertai dalam pentaksiran cukai secara automatik, anda perlu memberi kami nombor Kad Pengenalan/FIN anda.

Apakah yang akan berlaku jika akaun simpanan saya tidak mempunyai dana yang mencukupi?

Anda boleh menghubungi kami di 1800-KIDNEYS (5436397) atau di lifedrops@nkfs.org untuk membuat persiapan khas bagi tarikh potongan yang selanjutnya. Anda juga boleh menghubungi kami di talian tersebut jika ada sebarang pertanyaan lain.

Butiran Hubungan
Pertanyaan Media

Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan (NKF) berusaha untuk menjadi penyokong dan penyepadu untuk kesihatan ginjal dan penjagaan holistik untuk masyarakat oleh masyarakat. Sementara menyokong para pesakit yang mengalami kegagalan ginjal dengan rawatan dialisis yang berkualiti dan penjagaan bersepadu, misi yang lebih besar adalah untuk mencegah atau menunda kegagalan ginjal melalui pendidikan kesihatan ginjal dengan integrasi yang lebih mendalam bagi masyarakat serta kerjasama  kolaboratif yang berstrategik.

Copyright © 2021 NKF. Developed by I Concept. All rights reserved.
error: Content is protected !!
Scroll to Top

FAQ

General Enquiries

Admissions

Kidney Live Donor Support Fund

Donation & Volunteering

Can't find what you are looking for?

Notice

Thank you for visiting us.

Due to the current COVID-19 situation, we seek your kind understanding and patience should our response be delayed. Rest assured that we will get back to you as soon as we can.

We are grateful for your steadfast support as we strive hard to overcome the challenges during this trying period to ensure our patients continue to receive dialysis treatment uninterrupted.