Rawatan

Kelayakan Penerimaan Pesakit & Struktur Kos

Program Dialisis NKF
Untuk memastikan bahawa pesakit yang memerlukan sahaja diterima masuk ke dalam program dialisis NKF, semua pemohon perlu menjalani penilaian kewangan melalui ujiian keupayaan yang komprehensif. Bagi pesakit yang berkemampuan untuk membayar kos penjagaan dialisis swasta akan disalurkan ke pusat dialisis swasta.

Para pesakit yang ditolak permohonannya masih boleh membuat rayuan kepada Jawatankuasa Rayuan Pesakit NKF. Jawatankuasa ini terdiri daripada anggota bebas NKF akan menyemak semula dan membuat keputusan mengikut merit kes rayuan berkenaan untuk diterima masuk ke dalam program hemodialisis NKF.

Dana Bantuan Penderma Hidup Ginjal
Dana Bantuan Penderma Hidup Ginjal menyediakan bantuan kewangan untuk para penderma ginjal yang masih hidup dan memerlukan. Hanya Warganegara dan Penduduk Tetap Singapura yang dirujuk oleh Hospital Struktur Semula layak untuk memohon Dana ini dan hendaklah mematuhi kriteria NKF. Penerima hanya perlu lulus kriteria ujian yang ditetapkan oleh NKF. 

Dana ini termasuk kos saringan pra-pemindahan dan penilaian, kos pasca pembedahan, kehilangan pendapatan dan premium insurans. Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi kami di talian utama 6506 2187 atau melalui e-mel di nkfapplication@nkfs.org.

Klik Untuk Membuat Turun Borang Permohonan:

Struktur Kos
Caj Dialisis (13 Sesi)
Kurang: Geran MOH
Kurang: Tuntutan Insurans MediShield
Kurang: Subsidi NKF
Baki: Bayaran Bersama Pesakit*
Butiran Hubungan
Pertanyaan Media

Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan (NKF) berusaha untuk menjadi penyokong dan penyepadu untuk kesihatan ginjal dan penjagaan holistik untuk masyarakat oleh masyarakat. Sementara menyokong para pesakit yang mengalami kegagalan ginjal dengan rawatan dialisis yang berkualiti dan penjagaan bersepadu, misi yang lebih besar adalah untuk mencegah atau menunda kegagalan ginjal melalui pendidikan kesihatan ginjal dengan integrasi yang lebih mendalam bagi masyarakat serta kerjasama  kolaboratif yang berstrategik.

Copyright © 2021 NKF. Developed by I Concept. All rights reserved.
error: Content is protected !!
Scroll to Top

FAQ

General Enquiries

Admissions

Kidney Live Donor Support Fund

Donation & Volunteering

Can't find what you are looking for?

Notice

Thank you for visiting us.

Due to the current COVID-19 situation, we seek your kind understanding and patience should our response be delayed. Rest assured that we will get back to you as soon as we can.

We are grateful for your steadfast support as we strive hard to overcome the challenges during this trying period to ensure our patients continue to receive dialysis treatment uninterrupted.